Het Smalle Pad, Lezing

Wanneer:
15 februari 2018 @ 20:00 – 21:30 Europe/Amsterdam Tijdzone
2018-02-15T20:00:00+01:00
2018-02-15T21:30:00+01:00
Het Smalle Pad, Lezing

Donderdagavond 15 februari, 20.00 uur Johanneskerk

Goed Rentmeesterschap

Politieke partijen en andere organisaties, gebruiken in hun programma's nog al eens de term' Goed rentmeesterschap'. De vraag is echter, wat bedoelen ze daar nu precies mee? Als je daar op door gaat blijken er heel verschillende invalshoeken.

Voor de één is Goed Rentmeesterschap het optimaal beheren van geld en goed. Het materiële. Voor de ander het op een verantwoorde manier omgaan met  de aarde ten behoeve van komende generaties. Meer immaterieel gericht.  Of combinaties van beide. Er valt dus wel het een en ander over te zeggen.

In de loop van de geschiedenis  heeft de mensheid  zich steeds meer ontworsteld aan de beperkingen van zijn omgeving . Dat heeft onder meer geleid tot economische groei en het vergroten van onze kennis en kunde. De keerzijde hiervan is dat de mens zich is gaan gedragen als heerser is over de schepping  in de overtuiging dat alles maakbaar is.

Is dat wel zo, of ligt dat genuanceerder.  Keert de wal niet het schip, als wij zo doorgaan? En hoe kijk je er tegenaan vanuit Bijbelsperspectief.  In de komende maanden komen een tweetal mensen aan het woord die ieder vanuit hun eigen persoonlijke praktijk hierover hun zienswijze zullen geven. Zoals gebruikelijk doen zij dat in dialoog met u.

Als eerste komt Leanne Spans, boerin van het melkveebedrijf ' Weidevol 'uit Vollenhove. Voor achtergrond informatie zie hun website  www.weidevol.nl

Zie ook ons bericht……