20 november 20:00 uur Johanneskerk Diepenheim “The Young Messiah”

Toegang gratis

Dit is het verhaal van Jezus Christus, de zoon van God, onze Heiland.  De profeet Jesaja voorspelde reeds zijn komst en in de evangelie en kunnen we lezen over zijn geboorte, zijn leven op aarde, zijn lijden en sterven en zijn opstanding.
      
De componist Georg Friedrich Handel verwerkte al deze gegevens in zijn oratorium:
The Messiah. Tom Parker, een hedendaags componist, heeft deze  Messiah van Hndel opnieuw bewerkt opdat de jeugd van nu deze muziek beter zal gaan begrijpen. En zo ontstond "The Young Messiah".

Deze tekst, gesproken door de verteller tijdens de ouverture van "The Young Messiah", maakt duidelijk waarom "Samen op Weg" besloot "The Young Messiah" in te studeren en op te gaan voeren.

In het jaar 1743 schrijft Georg Friedrich Händel in slechts 3 weken tijd zijn "Messiah". Een meesterwerk dat zijns gelijke nauwelijks kent en nog steeds overal op de wereld regelmatig wordt opgevoerd. In 1979 kwam de Engelse componist-arrangeur Tom Parker met een moderne bewerking van de "Messiah" en noemde het "The Young Messiah". Koor en orkest werden daartoe aangevuld met moderne solisten en een ritmesectie. De uitvoerenden waren The New London Chorale met als solisten: Madeline Bell, Vicky Brown, George Chandler en Steve Jerome. Omdat de versie van Tom Parker voor ons doel te kort was, besloten we nog eens vier nummers uit de oorspronkelijke Messiah van Händel een verjongingskuur te laten ondergaan. Het betreft  hier: 
       
no. 1 Ouverture.
no. 7 And the glory of the Lord, 
no.11 O Death 
no.14 Finale (Worthy is the Lamb). 
            
Hierdoor is een 55 minuten durend non-stop muziek- en zangprogramma ontstaan.  Koor en solisten zingen in het Engels terwijl de verteller het verhaal in het Nederlands verteld.  

Nadat Gerben klaar was met het programmeren van de vele partijen werd in oktober 1992 met het instuderen begonnen. In december volgde een eerste try-out. Tijdens de kerstnachtdienst in sporthal de Kamp in Hardenberg zongen we 4 nummers van The Young Messiah. Toen dit een succes bleek, werd besloten tot een uitvoering op Goede Vrijdag 1993 in theater de Voorveghter te Hardenberg. Dit besluit bleek grote gevolgen te hebben tot in de verre toekomst. We besloten twee voorstellingen achter elkaar te geven. In de laatste week bleken beide voorstellingen uitverkocht te zijn en besloot men in overleg met de directie van de Voorveghter tot een derde voorstelling. Zo schreef Samen op Weg uiteindelijk geschiedenis door drie uitverkochte voorstellingen te geven op één avond. Het publiek en de mensen van de Voorveghter waren na afloop zo enthousiast, dat direct besloten werd om ook volgend jaar Goede Vrijdag maar vast te boeken. Zo werd een traditie geboren. Sinds die tijd voert Samen op Weg The Young Messiah op in vele kerken, zalen en sporthallen in de wijde omgeving

Samen op weg heeft het arrangement aangepast aan de nieuwe situatie. Doordat men ondertussen over meer en betere instrumenten beschikte, kon de orkestratie worden uitgebreid en verbeterd.

Wij bevelen deze avond van harte bij u aan en te genieten van deze gratis voorstelling.

De opbrengsten gaan naar een goed doel en een vrije gift wordt dan ook zeer op prijs gesteld. 

De toegang is gratis, aanvang om 20:00 uur, dan gaan de deuren dicht dus wees a.u.b. op tijd aanwezig. Meer informatie info@pkn-diepenheim.nl of website  The Young Messiah Samen op Weg.       

Streaming kerkdiensten

Aankomende activiteiten
apr
5
vr
2024
10:00 Koffieochtend, Molenaarshof
Koffieochtend, Molenaarshof
apr 5 @ 10:00 – 11:30
Koffieochtend, Molenaarshof
Vanochtend staat  om 10.00u de koffie/thee weer klaar in de Molenaarshof. Een gezellig, sociaal moment om even bij te praten en de orde van de dag te bespreken. Wanneer je alleen bent, of met z’n[...]
apr
17
wo
2024
14:00 Hervormde Vrouwengroep
Hervormde Vrouwengroep
apr 17 @ 14:00 – 16:00
Voor de bijeenkomst op 17 april, aanvang 14 uur, zijn andere belangstellenden (ook mannen) van harte welkom. De heer Arjen Hoogervorst, kunstschilder, is dan bij ons te gast.
apr
21
zo
2024
10:00 Kerkdienst, Kunstmoment, ds J.D....
Kerkdienst, Kunstmoment, ds J.D....
apr 21 @ 10:00 – 11:00
Kunstmoment, ds Rienke Veddes-Dekker en mmv Gospelkoor Enjoy! uit Markelo zie ook het bericht over Kunstmoment 2024
apr
28
zo
2024
10:00 Kerkdienst, Kunstmoment, Mw D. B...
Kerkdienst, Kunstmoment, Mw D. B...
apr 28 @ 10:00 – 11:00
Kerkdienst Kunstmoment Diepenheim. zie ook het bericht over Kunstmoment 2024
 (Disclaimer: De redactie doet zijn best om alle activiteiten op de site te plaatsen, maar het is mogelijk dat een bericht of activiteit niet of onjuist is doorgegeven)