Agenda

Hieronder vindt u een overzicht van de activiteiten van de komende periode

Als u op het +teken klikt krijgt u meer informatie over het onderwerp, indien beschikbaar. U kunt een dag, weekoverzicht of maandoverzicht oproepen. U kunt ook filteren op een bepaald onderwerp via de "labels". (links boven de agenda).  Klik 1 of meer labels aan om te filteren.  Eventueel kunt u ook met een muisklik de activiteit toevoegen aan uw eigen (digitale) agenda.

okt
18
do
Kunstmoment @ Johanneskerk en heel Diepenheim
okt 18 @ 11:00 – okt 28 @ 17:00

Kunstmoment met als thema:

 

 

 

 

Programma in de Johanneskerk:

De kunstenares dit jaar is Jacky Howard uit Putten. Zij heeft als thema voor haar werken het Bijbelboek Hooglied gekozen. Dit Bijbelse loflied op de liefde is zeker ook een loflied op de natuur. Bloeiende wijngaarden, tortelduifjes en bedden vol balsems spreken tot de verbeelding. Als liefdesbrief van de Eeuwige aan zijn volk en aan allen die Hem liefhebben, weerspiegelt het iets van verlangen tussen de aardse Bruid en de hemelse Bruidegom om elkaar te ontmoeten… wanneer zal Hij komen? Hooglied, een Bijbelboek vol contrast maar ook evenwicht. En dat vinden we in haar werken prachtig  terug.

Daarnaast is het een traditie dat de mensen van de bloemschikgroep weer oogst- en herfstschikkingen maken. Dit alles naar het thema van Kunstmoment voor 2018: “Contrast in evenwicht” en de werken van Jacky.  De dames en heren zijn al druk aan het voorbereiden.

In de Oogstdienst van zondag 21 oktober a.s. gaat “onze” kunstenares mevrouw Jacky Howard uit Putten voor. Ze zal een lezing over haar werk geven en samen met haar man tijdens de dienst een muzikaal intermezzo verzorgen. Daarnaast is er aandacht voor de oogst en de schikkingen. 

Op de laatste zondag van Kunstmoment gaat Ds M. Oskam-van Zwol uit De Bilt voor.

Veel vrijwilligers zijn weer bereid om in de kerk gasten te ontvangen en uitleg te geven.  

Ook de kunstenares zal geregeld aanwezig zijn.

De organisten zullen dagelijks tussen 14.00 en 15.00 uur orgelbespelingen verzorgen.

Het belooft weer een mooie tentoonstelling te worden, wij nodigen u graag uit voor één van de diensten en een bezoekje aan de Johanneskerk!

okt
21
zo
Kerkdienst. Mevrouw J. Howard uit Putten: Oogstdienst/Kunstmoment
okt 21 @ 10:00 – 11:00
Kerkdienst. Mevrouw J. Howard uit Putten: Oogstdienst/Kunstmoment

In de Oogstdienst van zondag 21 oktober a.s. gaat “onze” kunstenares mevrouw Jackie Howard uit Putten voor. Ze zal een lezing over haar werk geven en samen met haar man tijdens de dienst een muzikaal intermezzo verzorgen. Daarnaast is er aandacht voor de oogst en de schikkingen. 

okt
28
zo
Kerkdienst, Ds. M. Oskam van Zwol, De Bilt en Kunstmoment
okt 28 @ 10:00 – 11:00
Kerkdienst, Ds. M. Oskam van Zwol, De Bilt en Kunstmoment

Deze dienst staat nog in het kader van Kunstmoment. In de kerk is de tentoonstelling van mevrouw Jackie Howard aanwezig en zijn de oogst- en herfstschikkingen aanwezig van de liturgisch-bloemschikgroep.

nov
4
zo
Kerkdienst, Ds A.F.U. Braakman
nov 4 @ 10:00 – 11:00
nov
11
zo
Kerkdienst, Ds. R. Vedders-Dekker, Markelo
nov 11 @ 10:00 – 11:00
nov
18
zo
Kerkdienst, Ds A.F.U. Braakman
nov 18 @ 10:00 – 11:00
nov
25
zo
Kerkdienst, Ds A.F.U. Braakman
nov 25 @ 10:00 – 11:00
dec
2
zo
Kerkdienst. Ds. De Vries, Almelo
dec 2 @ 10:00 – 11:00
dec
9
zo
Kerkdienst, Ds A.F.U. Braakman
dec 9 @ 10:00 – 11:00
dec
16
zo
Kerkdienst, Ds A.F.U. Braakman
dec 16 @ 10:00 – 11:00