Verslag Fancyfair 2016

Fancy Fair 2016

Na een jaar verzamelen is dan de laatste week aangebroken voor de belangrijkste dag 27 augustus.

De laatste ophaaldag 20 augustus was weer succesvol. Met een groep van 35 mensen is alles in en buiten Diepenheim weer opgehaald en gesorteerd.

In totaal hadden we 35 wagens tot de nok toe ingepakt.

Donderavond 25 augustus mogen we in de manege, het zeildoek wordt weer uitgelegd en de kraampjes opgezet.

Dan vrijdag vanaf 10.00 uur is het een komen en gaan met veewagens en paarden trailers die allemaal weer worden uitgepakt. We schatten dat er alleen al op deze dag zo’n 200 mensen hebben geholpen. Als verassing kwam Gerrit Kastelein om half 5 met overheerlijke pompoensoep, daar kreeg iedereen weer kracht van om weer door te gaan, want het was wel heel warm.

Als ’s avonds om 21.00 uur alles is uitgestald, is dat gewoon een lust voor het oog, en mag een ieder trots zijn op hun prachtige kraam met KROAM.

Er was dit jaar heel veel, zodat we hebben besloten het glas, een gedeelte van de stoffen, meubels, bloempotten en rommelmarkt buiten uit te stallen, gelukkig was dit mogelijk vanwege het prachtige weer.

Zaterdag morgen vroeg om 6 uur beginnen de eerste vrijwilligers al met het maken van beslag voor de oliebollen, dit gebeurt altijd bij de Familie Wesseldijk.

In de manege komen dan tegen 7 uur ook al de eerste vrijwilligers voor de finishing touch van hun kraam. Om 8.00 uur gaan we dan gezellig met z’n allen lekker vers gesmeerde broodjes van Bakker Nollen eten om vervolgens tegen kwart voor 9 de plaats in te nemen achter de desbetreffende kraam. Met het aftellen 10,9,8……………….begint dan om 9 uur de 20ste Fancy Fair.

We mochten ook dit jaar weer veel bezoekers cq kopers begroeten, want in die 20 jaar heeft de fancy fair Diepenheim wel naamsbekendheid gekregen tot in de verre omtrek.

In elke stand is weer heel veel verkocht. Zo waren de dames van de gemaakte bloemstukjes om half 1 al helemaal uitverkocht. Zo ook de heerlijke oliebollen en kniepekes. De reischeque is dit jaar gewonnen door Hannie Dreteler,Gefeliciteerd met deze mooie prijs die ook dit jaar weer in Diepenheim gebleven is. Het Rad van Avontuur draaide op volle toeren en voor de jongste kinderen was er Marcel Groothuizen uit Goor die op aanvraag de meest prachtige ballonfiguren kon maken. Bieden bij een veiling is ook een leuke bezigheid, dus dat bracht ook goed wat op!!!

Om 13.00 uur is dan alweer het einde van de verkoop en begint het opruimen, alle niet verkochte goederen worden weer in dozen gepakt en de heren uit Lichtenvoorde van Stichting Oost Europa hebben weer veel mee kunnen nemen zodat alles toch een goede bestemming krijgt. Om 17.00 uur was de manege weer rijklaar. Mede door een goed ingevuld draaiboek en een strakke organisatie is de Fancy Fair weer een succes geworden.

Dit jaar was de opbrengst 14.000 euro, een prachtig bedrag , en ongeveer gelijk aan vorig jaar, dus volop tevredenheid.

Namens de fancy fair commissie willen we alle vrijwilligers bedanken voor uw bijdrage aan dit gebeuren, al was het soms zwoegen met de hoge temperaturen.

De evaluatie avond met  film en foto’s van Hans Boensma  was weer een leuke afsluiting, iedereen kon nog even napraten onder het genot van een hapje en drankje.

We kijken nu uit naar 10 september, de feestelijke receptie 20 jaar FANCY FAIR en al stiekum naar volgend jaar de 21 ste fancy fair en wel op 26 augustus 2017.

Voorzitter Herman Veltkamp

Secretaris/penningmeester Jan Vruwink

U kunt alweer bellen voor spullen ophalen.

Fam. Veltkamp 0547-351239

Hr. Herman Elderink 0547-351239

Zoals U wel weet voor 3-zits bankstellen en bergmeubels moet U  12,50 euro betalen.