Verslag 2015

MEDE DANKZIJ U ALLEN

Een heel jaar lang verkoopbare spullen halen en dan nog de zaterdag, 22 augustus, voor de fancy fair de grote ophaalronde.

Zaterdagmiddag  het laatste sorteren en maandag wordt dan begonnen met het inpakken van de eerste wagens.

Alle draaiboeken zitten perfect in elkaar, zodat de hele week voor de fancy fair , alles wordt ing

In het Bloemen Atelier bij de familie Onijs (aan de Watermolenweg) worden dan vanaf woensdag vele snijbloemen en groen ingebracht, zodat de ca. 40 dames naar hartelust kunnen bloemschikken. Elk jaar zorgen deze dames dan voor plm. 400 bloemstukjes. Het is gewoon bijzonder om te zien hoe deze dames ook in de manege alles weer op kleur rangschikken voor de verkoop.

Donderdagavond om 21.00 uur mogen we in de manege en kan het zeil worden uitgerold, zodat het installeren kan beginnen.

Vrijdagmorgen vanaf 10.00 uur gaan alle trailers en veewagens in sneltempo richting de manege.

Bij het uitladen wordt alles naar de desbetreffende kraam gebracht zodat de eerste fanatiekelingen al beginnen met installeren.

Er is dan al een heel gezellige sfeer, en als het ware een soort reünie met koffie en heerlijke koek of cake.   Al om 21.00 ’s avonds was alles prachtig uitgestald en kon iedereen nog genieten van een kop soep, aangeboden door de Fam.Kastelein.

Dit is één van de mooiste momenten , het zien van de prachtig uitgestalde kramen.

Iedereen heeft dan ook zijn of haar opperste best gedaan om de kraam zo aantrekkelijk mogelijk te maken.  De boeken afdeling, stilte alom, want een boek uitzoeken en kopen moet je in stilte doen.

De weergoden waren ons ook dit jaar goed gestemd, zodat de kraam van de Rommelmarkt naar buiten verplaatst kon worden.

Dit zal zeker niet ten nadele zijn  geweest  van de verkoop denken we.

Daar kon alles meer dan overzichtelijk worden uitgestald.

Zaterdagmorgen 29 augustus om 9.00 uur is dan weer het grote moment, de 19e Fancy fair gaat beginnen.

Voor iedereen toch altijd weer spannend maar ook zeker een prachtig gezicht als de vele kopers na het aftellen naar binnen STORMEN. De verkoop gaat van start. We schatten het aantal bezoekers op ca. 3000. Voor de inwendige mens zijn er weer de overheerlijke knieperkes en oliebollen, de vele kopjes koffie en frisdrank. Het rad van avontuur draait op volle toeren met mooie prijsjes. Om 11.00 uur begint de veiling, ook tot in de puntjes verzorgd.

Alle loten voor de Reischeque twv. 250,00 euro zijn verkocht. De winnares was mevr. Gera Vehof, Korhoenstraat te Goor.

Van harte gefeliciteerd, namens de Fancy Fair Diepenheim.

13.00 uur is het sluitingstijd.

Het moment van opruimen kan beginnen. Heel veel krijgt nog weer een bestemming in Roemenië. Slechts weinig blijft er over voor de container. Als organisatie geeft het ons een goed gevoel dat na de fancy fair er ook nog mensen blij gemaakt worden met de overgebleven spullen.

De financiele commissie heeft alles geteld, de opbrengst min de geschatte kosten blijft er voor dit jaar ca. 14.000 euro over.

Een geweldig bedrag!!!

Maandag 31 augustus hadden wij weer de evaluatie avond met toch nog wat opmerkingen en vele goede ideeën die we meenemen voor 2016.

Geachte vrijwilliger heel hartelijk dank voor uw tomeloze inzet tot het slagen van deze 19e Fancy fair.

DANK VOOR HEEL VEEL:

Dat we uw wagens mochten lenen, onze spullen mochten opslaan,de manege mochten gebruiken, maar het voornaamste dat we uw overtollige huisraad mochten verkopen tijdens onze fancy fair.

Namens de fancy fair commissie geweldig dat dit in Diepenheim kan met 300 vrijwilligers.

Wij gaan ons best doen om ook de 20e  Fancy Fair in 2016 tot een succes te maken.

De opbrengst dit jaar is bestemd voor het herstraten rondom de kerk, aanpassing van de verwarming in de kerk en het aanschaffen van benodigdheden in de Molenaarshof.

We kijken uit naar de voltooiing van deze werkzaamheden.

Tevens doen we dit jaar een bijdrage van 500,00 euro voor de aanschaf Rode Kruis bus en een bijdrage van 250,00 euro voor de portofoons van de verkeersregelaars.

Wij ondersteunen graag deze projecten.

Fancy fair commissie