Uitdaging: in één jaar de hele Bijbel lezen

Archief, Diverse activiteiten, Nederlands Bijbelgenootschap

Veel mensen willen graag de Bijbel van kaft tot kaft lezen, maar weten niet waar ze moeten beginnen of vinden het een uitdaging om het lezen vol te houden. Bijbel in een jaar biedt uitkomst. Dat is een complete bijbel in de Nieuwe Bijbelvertaling, maar dan opgedeeld in 365 stukken, aantrekkelijk en overzichtelijk vormgegeven.

Hierbij enkele tips om de uitdaging aan te gaan:

Kies een vast moment

Probeer elke dag op een vast moment uit de Bijbel te lezen. Bijvoorbeeld voor het slapengaan, of sta elke dag een half uur eerder op om je dag te beginnen met bijbellezen. Of verdeel het over de dag en lees steeds een stuk na elke maaltijd.

In de buurt

Het helpt als je de Bijbel letterlijk in de buurt houdt. Leg hem dus op een plek waar je hem goed ziet.

Kies een bijleesdag

Gebruik één dag in de week waarop je meer vrije tijd hebt om bij te lezen als je achterloopt. Op die manier ga je nooit te veel achterlopen als je even een dag geen tijd had.

Vertel het anderen

Vertel aan andere mensen dat je bezig bent om de Bijbel in één jaar te lezen. Zo kunnen zij je houden aan je goede voornemen. En misschien willen ze wel meedoen! Deel met elkaar hoe het gaat. Je kunt je ook aanmelden bij de Facebookgroep van het NBG. Daar geven we je elke week nieuwe tips of achtergrondinformatie bij verschillende teksten.

Lees hardop

Probeer af en toe hardop te lezen. Dat is een bijzondere manier om de Bijbel echt te laten klinken.

Schrijf mee

Maak aantekeningen terwijl je leest. Dat kan door uitroeptekens te zetten bij wat je mooi vindt, en vraagtekens waar je vragen bij hebt. Of koop een mooi boekje, en schrijf elke dag op wat je opvalt en wat de tekst met je doet. Zo maak je je eigen bijbeldagboek!

Ga eens naar debijbel.nl

Hier kun je verschillende vertalingen met elkaar vergelijken.

Laat je niet uit het veld slaan

Soms is het gewoon even zwaar om het vol te houden. Misschien spreken de teksten je niet zo aan. Of ben je erg druk en is het moeilijk om je te concentreren. Wees dan niet te streng voor jezelf! Misschien zegt een bijbeltekst je nu niets. Soms komt dat later wel, als je meer verbanden met andere teksten gaat ontdekken. En ook als dat niet gebeurt is dat niet erg! Focus vooral op teksten die je wel raken.   

Kijk ook op: https://www.debijbel.nl/blog/negen-tips-bij-het-bijbellezen

Bron: Nederlands Bijbelgenootschap