Kunstmoment 2023

Zin om in het voorjaar op inspiratietrip te gaan en te genieten van prachtige natuur? 

Bezoek dan van 21 tot en met 30 april Kunstmoment Diepenheim. Tien dagen lang is  het kleinste stadje van Overijssel één grote expositieplek. Naast de tentoonstellingen  zijn er ook voorstellingen, activiteiten en concerten.  

Betoverd worden door een prachtig Twents landschap in voorjaarstinten? Waar je op mooie en bijzondere plekken komt, buiten in de natuur en bij verrassende andere locaties? Wacht dan niet  langer en kom naar Diepenheim. Dit kleine stadje, dat houdt van kunst en cultuur, ligt in Twente op de grens met de Achterhoek. Elk jaar wordt er een kunstroute georganiseerd, waar veel te zien  is. Tien dagen lang vind je kunst in oude schuren, monumentale panden, bij galeries, winkels, theeschenkerijen en op prachtige  buitenlocaties. Zelfs bij mensen thuis kun je schilderijen, beelden, glas, textiel, keramiek, fotografie en nog veel meer bewonderen.

DIEPzinnig

Kom kijken naar het werk van o.a. Josée Kempe, Sophia de Vries, Winneth Sala, Ems Willems, Afke Dam, Evan Schomaker en  Welmoed Reitsma. Kunstenares Martha van Schaik heeft dit jaar  een levensboom in de Johanneskerk gemaakt, samen met vele inwoners van Diepenheim. Deze levensboom past prachtig in de monumentale kerk. Tijdens Kunstmoment is locatie Johanneskerk daarnaast ook prachtig getooid met bloemschikkingen van de bloemschikgroep. In de kerkdienst op zondag 23 april om 10:00 uur zal de Levensboom centraal in de dienst staan. Beeldend kunstenares Martha van Schaik zal dan een toelichting geven op het werkstuk.  Op zondag 30 april is er  een concert op het Westerflier. Pianist en accordeonist Bert van den Brink speelt met Andrea van  Beek (zang) en Sanne de Graaf (cello) de mooiste Franse chansons geschreven door Gildas Delaporte  (1964-2020), bij leven contrabassist, beiaardier en  chansonnier. Voor kinderen is Kunstmoment Diepenheim ook een feest, niets is leuker dan samen naar kunst  kijken.

Horeca en Italiaanse avonden

Voor, tijdens en na de route zijn er voldoende goede horecagelegenheden om bij neer te strijken. De Kunstkantine en Erve de Bakker slaan de horeca handen ineen tijdens Kunstmoment Diepenheim. Op hun fantastische locatie kun je niet alleen genieten van kunst, maar ook van koffie en fijne versnaperingen. Tijdens de twee weekenden van dit  evenement wordt een koffie/theetuin gerealiseerd op het erf. Als het weer meewerkt worden daar twee  Italiaanse zaterdagavonden georganiseerd die je  niet mag missen.

En als je meer dan één dag op pad wilt (de route is  lang genoeg om je een paar dagen bezig te houden), dan zijn er ook veel overnachtingsmogelijkheden in de omgeving. Kijk voor de mooiste overnachtingsplekken op www.visittwente.nl

 DIEPzinnig Diepenheim: je gaat zeker  geïnspireerd en opgeladen weer naar huis!

Zie onze pagina over Kunstmoment…..

Streaming kerkdiensten

Aankomende activiteiten
apr
5
vr
2024
10:00 Koffieochtend, Molenaarshof
Koffieochtend, Molenaarshof
apr 5 @ 10:00 – 11:30
Koffieochtend, Molenaarshof
Vanochtend staat  om 10.00u de koffie/thee weer klaar in de Molenaarshof. Een gezellig, sociaal moment om even bij te praten en de orde van de dag te bespreken. Wanneer je alleen bent, of met z’n[...]
apr
17
wo
2024
14:00 Hervormde Vrouwengroep
Hervormde Vrouwengroep
apr 17 @ 14:00 – 16:00
Voor de bijeenkomst op 17 april, aanvang 14 uur, zijn andere belangstellenden (ook mannen) van harte welkom. De heer Arjen Hoogervorst, kunstschilder, is dan bij ons te gast.
apr
21
zo
2024
10:00 Kerkdienst, Kunstmoment, ds J.D....
Kerkdienst, Kunstmoment, ds J.D....
apr 21 @ 10:00 – 11:00
Kunstmoment, ds Rienke Veddes-Dekker en mmv Gospelkoor Enjoy! uit Markelo zie ook het bericht over Kunstmoment 2024
apr
28
zo
2024
10:00 Kerkdienst, Kunstmoment, Mw D. B...
Kerkdienst, Kunstmoment, Mw D. B...
apr 28 @ 10:00 – 11:00
Kerkdienst Kunstmoment Diepenheim. zie ook het bericht over Kunstmoment 2024
 (Disclaimer: De redactie doet zijn best om alle activiteiten op de site te plaatsen, maar het is mogelijk dat een bericht of activiteit niet of onjuist is doorgegeven)