30 oktober bezoek buitenlandse theologiestudenten in de kerkdienst

Bezoek buitenlandse theologiestudenten


In het najaar hopen 17 internationale theologiestudenten naar Amsterdam te komen om deel te nemen aan het Bridging Gapsprogramma, een interculturele uitwisseling onder theologiestudenten. Een groep met diverse nationaliteiten en kerkelijke achtergronden volgt samen een programma en maken kennis met kerken in Nederland. Dit jaar doen 17 theologiestudenten uit Brazilië, Colombia, Ethiopië, India, Indonesië, Kameroen, Kenia, Mozambique, Myanmar, Rwanda, Zuid-Afrika en Zimbabwe mee. Ze hopen van september tot en met november onderzoek te doen, colleges te volgen en verschillende excursies te ondernemen in Nederland. Het leek ons een mooi idee om hier aan mee te werken en buitenlandse studenten kennis te laten maken met een kleine kerkgemeenschap zoals de onze.

In het weekend van 29 en 30 oktober zijn William Sembiring uit Indonesië en Annah Makau uit Kenia onze gasten.
Over het programma voor dat weekend is nu nog weinig bekend, maar 1 ding is zeker; zij willen u graag ontmoeten!

Meer informatie (bron: Vrije Universiteit Amsterdam)

Al bijna 25 jaar brengt het Bridging Gapsprogramma theologiestudenten uit Afrika, Azië, Oost-Europa en Latijns-Amerika naar Amsterdam.

In een programma van drie maanden (september t/m november) komen zij in aanraking met de Nederlandse en elkaars context en leren daardoor hun eigen context te zien vanuit een ander perspectief. Door de studenten naar Amsterdam te brengen, worden internationale studenten met elkaar, maar ook met Nederlandse studenten, docenten en kerken verbonden. Door het overbruggen van deze kloven ontstaat een groot bewustzijn van de eigen context, kan een student vakinhoudelijk vooruitgang boeken en ontstaat er intercultureel contact.  

In het programma is er een balans tussen drie componenten gevonden, namelijk blootstelling aan de Nederlandse kerkelijke en maatschappelijke context, academische vorming en de interactie en het theologiseren binnen deze multiculturele groep zelf. Tijdens hun verblijf in Nederland wonen de studenten daarom colleges bij, werken ze een aan individueel onderzoek en leren zij door middel van activiteiten de Nederlandse samenleving en Nederlandse kerken beter kennen.

Het Bridging Gapsprogramma wordt georganiseerd vanuit het Centre for Contextual Biblical Interpretation (Faculteit Religie en Theologie, VU en Protestantste Theologische Universiteit) en heeft een breed scala aan partners, namelijk de VUvereniging, de afdeling Zending van Kerk in Actie (KiA), de Gereformeerde Zendingsbond (GZB), het Sormanifonds, het Luthers Genootschap, het Catherina Halkes fonds en het Baptistenseminarie.

Enkele foto’s van het bezoek aan Diepenheim.

 

Direct naar ons YouTubekanaal

Aankomende activiteiten
okt
1
zo
10:00 Kerkdienst, Ds H.J. Vedders-Dekk...
Kerkdienst, Ds H.J. Vedders-Dekk...
okt 1 @ 10:00 – 11:00
Kerkdienst, Ds H.J. Vedders-Dekker Startzondag
Startzondag 1 oktober 2023 Op zondag 1 oktober willen wij de startzondag organiseren met het thema ‘Ga mee’, waarbij we diverse nieuwe winteractiviteiten onder de aandacht willen brengen. -Op woensdagochtend een koffieochtend in de Molenaarshof.[...]
okt
24
di
10:00 Dienst WoZoCo, ds Rienke Vedders
Dienst WoZoCo, ds Rienke Vedders
okt 24 @ 10:00 – 11:00
Dinsdagmorgen 24 oktober houden we een ochtenddienst in de Wozoco om 10.00 uur. Voorganger zal zijn onze eigen predikant mw. Rienke Vedders-Dekker. Iedereen is van harte welkom. Onder het genot van koffie of thee is[...]
nov
5
zo
10:00 Kerkdienst, dhr F. Scholten, Enter
Kerkdienst, dhr F. Scholten, Enter
nov 5 @ 10:00 – 11:00
In deze dienst gaat dhr F.Scholten uit Enter voor.