De liturgische bloemschikking sluit aan bij het project van de kindernevendienst ‘Vrouwen met toekomst”, Als basis in de schikking de Stamboom en een familiealbum waarin Jozef en Maria terug kijken op vier belangrijke vrouwen uit hun voorgeschiedenis.

Zondag 1 december 2013     1e advent

Het verhaal van de eerste vrouw, Tamar, staat beschreven in Genesis 38: 1-30.
Toen Tamar haar man stierf, was er niemand die voor haar zorgde. Door een list zorgde Tamar er voor dat ze toch een toekomst had. In het familiealbum, gemaakt van papier, oase en mos; zie je iedere week een schikking van één van de vrouwen uitgebeeld. De paarse orchidee links symboliseert de mooi geklede Tamar. Aan de rechterkant zijn enkele passende symbolen geplaatst; dadels en een palmtak. Deze geven de betekenis van de naam Tamar weer. In Israël is de palmboom een beeld van de rechtvaardige. Verder een snoer met een zegelring en de staf, dat is het onderpand dat Tamar aan Juda vroeg.
Onder de schikking ligt een paars doek.

De kleur paars symboliseert: verwachting.

Zondag 8 december 2e advent

Het verhaal van de tweede vrouw, Rachab, staat beschreven in Jozua 2. Toen het volk Israël op weg was naar het beloofde land, hielp zij twee verspieders in Jericho. In het familiealbum, gemaakt van papier, oase en mos; komt iedere week een schikking van één van de vrouwen. De rode rozen links symboliseren Rachab: haar naam betekent ruim, open, wijd. Rachab opent haar huis voor de verspieders omdat ze weet heeft van de God van Israël en gelooft in zijn kracht. Daarom worden zij en haar familie niet gestraft wanneer Jericho wordt ingenomen. De gesloten roos staat symbool voor haar huis, dat zij niet gesloten houdt. Aan de rechterkant zijn enkele passende symbolen geplaatst; Het rode koord dat Rachab gebonden heeft, wordt tot levensdraad voor het hele volk. De druiven staan symbool voor; één van de gezegende vruchten van het beloofde land.Onder de schikking ligt een paars doek.De kleur paars symboliseert: verwachting.

Zondag 15 december 3e advent

Het verhaal van de derde vrouw, Ruth, staat beschreven in Ruth 4. Als haar man, haar zwager en haar schoonvader overleden zijn, blijft zij trouw aan haar schoonmoeder. Ze gaat met Naomi mee naar Bethlehem. Daar trouwt ze uiteindelijk met Boaz en krijgt ze een zoon. In het familiealbum, gemaakt van papier, oase en mos; komt iedere week een schikking van één van de vrouwen. De roze bloemen met klimop aan de linkerkant symboliseren Ruth: haar naam betekent vriendschap, getrouwe. Aan de rechterkant zijn enkele passende symbolen geplaatst: korenaren en brood. Bethlehem betekent letterlijk broodhuis. Als Ruth korenaren gaat verzamelen op het land van Boaz, begint voor hen beide een nieuw leven. Onder de schikking ligt een paars doek. De kleur paars symboliseert: verwachting.

Zondag 22 december 4e advent.

Het verhaal van de vierde vrouw, Batseba, staat beschreven in 2 Samuel 11. Batseba, de vrouw van Uria, is een mooie vrouw, zo mooi dat koning David zijn ogen niet van haar af kan houden.In het familiealbum, gemaakt van papier, oase en mos; komt iedere week een schikking van één van de vrouwen.De mooie geurende roos staat symbool voor Batseba. Haar naam betekent de weelderige, dochter van de eed.Aan de rechterkant zijn enkele passende symbolen  geplaatst: Een granaatappel deze is het symbool van vruchtbaarheid. Uiteindelijk wordt Batseba de moeder van Salomo- de vredevorst-. Toekomst wordt opnieuw geopend. Onder de schikking ligt een paars doek. De kleur paars  symboliseert: verwachting.