De liturgische bloemschikking sluit aan bij het adventsproject van de kindernevendienst ‘Verderkijkers” de verhalen gaan over mensen die verder kijken dan anderen.

  Zondag 30 november 1e advent

Als basis in de schikking een V- vorm, die Verderkijkers symboliseert en gemaakt is van een tak bekleedt met mos. Deze eerste zondag vertelt Marcus in vers13: 24-37 over Verwachting.
Wees waakzaam zoals de bewaker, die op het huis past van zijn baas die een verre reis maakt.
De hoge vaas met polygonum stokken en de paarse bloemen geeft de bewaker, de deurwachter, weer.
Het klimop bij de V-vorm geeft de eeuwige trouw weer en de stenen het rotsvast vertrouwen.
Onder de schikking ligt een paars en jute doek. Jute geeft soberheid weer en de paarse kleur is als teken van voorbereiding op de komst van de Verlosser.
   Zondag 7 december 2e advent
Johannes de doper is de tweede verderkijker.
Deze tweede zondag vertelt Johannes in vers 1: 19-28 over iemand die na hem komt en belangrijker is dan hijzelf. Hij ziet iemand die door de anderen nog niet wordt herkend.
De hoge vaas met de open bloem, anthurium, symboliseert Johannes die vertelt.
De bloemschikking achter de V- vorm in een grote schaal met water, verwijst naar de Messias die na Johannes komt, daar in de buurt van de Jordaan. Het klimop bij de V-vorm geeft de eeuwige trouw weer en de stenen het rotsvast vertrouwen.
Onder de schikking ligt een paars en jute doek. Jute geeft soberheid weer en de paarse kleur is als teken van voorbereiding op de komst van de Verlosser.
 Zondag 14 december 3e advent
Jesaja is de derde verderkijker die een nieuw vergezicht opent. Deze derde zondag schetst Jesaja in vers 65: 17-25 een visioen van een nieuwe tijd. Het zijn prachtige, hoopgevende woorden. Daarmee wijzen ze ons de weg in deze verwachtingsvolle tijd, de verwachting dat het licht door zal breken in de duisternis. Het roze kleed bij de schikking geeft weer dat het licht doorbreekt. De schikking voor de V- vorm symboliseert Jesaja. Achter de V-vorm een schikking met verschillende roze bloemen. Jesaja ziet andere tijden, tijden van de Vrede en dat het licht doorbreekt. Het klimop bij de V-vorm geeft de eeuwige trouw weer en de stenen het rotsvast vertrouwen.
   Zondag 21 december 4e advent
Maria is de vierde en laatste verderkijker. 0God opent haar en onze ogen op een groter perspectief. Deze vierde zondag lezen we in Lucas 1:26-38 dat Maria een bijzonder bericht krijgt. Er komt een engel bij haar die vertelt dat ze een kind zal krijgen: Jezus de zoon van God.
God ziet om naar de wereld en komt dichterbij in de geboorte van zijn zoon. De schikking naast de V- vorm symboliseert Maria, zij staat tegen de boomstronk kijkend in de verte. De witte lelie is het symbool van onschuld en zuiverheid.
Het klimop bij de V-vorm geeft de eeuwige trouw weer en de stenen het rotsvast vertrouwen.
   Donderdag 25 december Kerst
Zie het fotoalbum van de kerstversiering, klik op deze regel….