Het is vanaf juli alweer toegestaan om diensten te organiseren met 100 personen, echter kunnen er met de maatregelen die er zijn maximaal 45 à 60 personen in onze kerk plaatsnemen tijdens een dienst (het aantal is afhankelijk van echtparen/gezinnen).

Nu is dat bij ons goed te regelen, er zijn gemiddeld 25 personen per dienst aanwezig. We houden ons aan de richtlijnen; heeft u koorts, bent u verkouden of grieperig of voelt u zich ziek? Blijf thuis!

Ook als uw huisgenoten heeft met één van deze klachten. Zo kunnen wij erediensten en samenkomsten veilig houden.

De laatste weken is er in Diepenheim echter een toename van besmettingen geconstateerd. Waar wij in de eerste piek goed de maatregelen hebben na geleefd en er praktisch geen besmettingen waren is dat nu anders.

De kerkenraad heeft gemeend hierdoor maatregelen te moeten toepassen. Ondanks dat er erediensten gehouden mogen worden tot 30 personen is er besloten om na zondag 18 oktober de komende drie zondagen geen eredienst te houden en daarmee de kerk voor drie weken te sluiten. Dit uit voorzorg, gezien de besmettingen in Diepenheim. In deze drie komende weken zal er goed gekeken worden naar de ontwikkeling van besmettingen en de ontwikkelingen in de gemeente Hof van Twente. Stabiliseren deze en loopt het aantal besmettingen terug dan zullen de erediensten weer gehouden worden. Bij gelijk blijven of toename zullen wij per twee weken bekijken of de diensten voor langere tijd niet gehouden zullen worden. Voor de drie komende zondagen zonder eredienst zullen er meditatieve momenten opgenomen worden die via ons YouTube kanaal van de Johanneskerk zullen worden verspreid (https://www.youtube.com/channel/UCBayhB9Q1me8_zITbTqXMaQ?view_as=subscriber)

De eerstvolgende eredienst in de kerk zal in principe plaatsvinden op 15 november a.s. We zien u dan graag weer in goede gezondheid terug!

Tevens zijn wij op zoek naar vrijwilligers die ons met diverse zaken en diensten willen helpen.

Wij zoeken mensen die opnames kunnen maken van de erediensten, meditatieve momenten en of concerten, deze kunnen samenvoegen met muziek en zang en zo monteren dat deze via YouTube verspreid kunnen worden.

Voel jij je aangetrokken tot deze technieken en wil jij je voor ons inzetten? Stuur dan een berichtje aan: praeses@pkn-diepenheim.nl.

Tags:

Comments are closed

Aankomende activiteiten
jan
23
zo
10:00 Kerkdienst, Ds A.F.U. Braakman
Kerkdienst, Ds A.F.U. Braakman
jan 23 @ 10:00 – 11:00
Kerkdienst of streamdienst waarin onze eigen predikant voorgaat. Afhankelijk van de corona-regels kan deze dienst bezocht worden.
jan
30
zo
10:00 Kerkdienst, Ds J. van Pijkeren, ...
Kerkdienst, Ds J. van Pijkeren, ...
jan 30 @ 10:00 – 11:00
Stream dienst of kerkdienst. Afhankelijk van de coronaregels kan deze dienst bezocht worden.
jan
31
ma
19:00 Kerkbalans: materialen inleveren
Kerkbalans: materialen inleveren
jan 31 @ 19:00 – 10:16
Kerkbalans: materialen inleveren
De vrijwilligers kunnen op 31 januari tussen 19-20 uur de brieven weer inleveren in de Molenaarshof.
apr
2
za
16:00 Bachwerkplaats concert  Johannes...
Bachwerkplaats concert  Johannes...
apr 2 @ 16:00 – 17:00
Bachwerkplaats, concert  Johanneskerk, Diepenheim: Johannes Passion https://www.bachwerkplaats.nl/
jun
5
zo
16:00 Bachwerkplaats concert  Johannes...
Bachwerkplaats concert  Johannes...
jun 5 @ 16:00 – 17:00
Bachwerkplaats concert  Johanneskerk, Diepenheim: Allein Gott in die Höhe sei Ehr (J.L. Bach) en Mis in G (BWV 235) https://www.bachwerkplaats.nl/
Archief