Hieronder vindt u een overzicht van de activiteiten van de komende periode

Wanneer u met de muis naar het onderwerp gaat,  krijgt u meer informatie over het onderwerp. Bij de agenda kunt u kiezen voor  een dag, weekoverzicht of maandoverzicht. Verder kunt u  filteren op een bepaald onderwerp via de “tags”. (links boven de agenda).  Klik 1 of meer tags aan om te filteren.  Eventueel kunt u ook met een muisklik de activiteit toevoegen aan uw eigen (digitale) agenda.

sep
18
zo
Kerk Preek van de Leek met Simone Boink uit Diepenheim
sep 18 @ 10:00 – 11:00

Preek van een Leek door Simone ten Dam- Boink

Op zondag 18 september a.s. om 10.00 in de Johanneskerk te Diepenheim.

 Simone heeft als kind de kerk bezocht. In de puberteit is het kerkbezoek verwaterd. Nu ze moeder is van 2 zoontjes (2 en 4 jaar) vindt ze het belangrijk dat ze kennis maken met de eeuwenoude verhalen uit de Bijbel. Achter elk verhaal zit een waardevolle boodschap en talloze wijze lessen. Een allerbelangrijkste les is: iedereen mag er zijn! Geloof in jezelf, jij mag er zijn!

Naar haar mening kan ze die allerbelangrijkste les als ouder enkel uitdragen, als zij dit zelf uitdraagt en hierin een voorbeeld is naar haar kinderen.
Het moederschap heeft zij aangegrepen om kritisch te kijken naar haar leven en stappen te zetten naar haar echte eigen puurheid en te geloven in zichzelf.
Een enorme drijfveer zijn haar 2 zoons, die nu nog jong (2 en 4 jaar) zijn en leven vol vanuit zichzelf, hun kern, vanuit pure liefde. Ze geloven dat hun potentie oneindig is!

Simone deelt in ‘De preek van een leek’ haar essentie: blijf keuzes maken vanuit jouw pure gevoel, daar ligt jouw kracht. Ga niet in de gehaaste, drukke wereld mee, in het leven  hoe het zou ‘moeten’. Maar wees kritisch, heb oog voor jouw eigen pure zelf, jouw pure leven. Leef vanuit liefde, dat brengt ons bij een puurdere wereld.
En als wij als mensen, ouders, opa’s en oma’s, jongvolwassene of kinderen de keuze maken om naar onze eigen puurheid te durven kijken, dan brengen wij dit over op onze kinderen en zien we ze opgroeien tot pure volwassenen, die oog voor de wereld hebben en geloven in hunzelf en hun eindeloze potentie.

Naast dat Simone moeder is. Is ze werkzaam als levenscoach en is ze leerkracht in het basisonderwijs.

Simone kijkt er naar uit om in de toekomst ouder en kind in de kerk te ontvangen om in samenhang met verhalen uit de Bijbel, kind en ouder in hun pure kracht te zetten.

Maar eerst nodig ze op zondag 18 september 2022 enkel de volwassenen uit: alle vaders, moeders, opa’s, oma’s, jongvolwassene en geïnteresseerden uit om te luisteren, mee te denken, te delen en te verbinden.

Wees welkom! Laat niets voor je een drempel zijn..

(Indien een zanger/zangeres het aanspreekt om muzikaal te begeleiden, dan graag een mail naar simonetendam@outlook.com )

sep
25
zo
Kerkdienst, mevrouw Katinka Bloom, Diepenheim
sep 25 @ 10:00 – 11:00
okt
2
zo
Feestelijke kerkdienst, ds T. Nieuwenhuis, Den Ham
okt 2 @ 10:00 – 11:00
Feestelijke kerkdienst, ds T. Nieuwenhuis, Den Ham

25 JAAR LITURGISCH BLOEMSCHIKKEN

Op zondag 2 oktober a.s. vieren we dat we al 25 jaar kunnen genieten van bloemstukken gemaakt door een unieke groep enthousiaste mensen.

Het begon allemaal in 1997. Voor deze tijd werd de kerk alleen met dankdag versierd met oogststukken, mais, aardappels, pompoenen, uien, kool en heel veel bloemen.

Maar op televisie zag je bij “Nederland Zingt”  dat daar  liturgische bloemschikkingen stonden, gebaseerd op het thema van de dienst en de schriftlezingen.

In de kerkenraad  kregen Marieke Reinders en Annie Eertink informatie onder ogen van een diaconale dag in Utrecht waar een presentatie over liturgisch bloemschikken werd gegeven. De dames hebben de bijeenkomst bezocht en kwamen enthousiast terug.  Van de kerkenraad kregen ze groen licht om met liturgische schikkingen te starten mits het niet te frivool werd en te veel zou kosten.

In 2022 hebben we nog steeds een grote groep dames en 1 heer die  vol enthousiasme en creativiteit de prachtigste stukken maken voor bijzondere diensten en gelegenheden. Kerst, Pasen en Kunstmoment zijn daarin de hoogtepunten van het jaar.  En zeker tijdens Kunstmoment, wanneer er veel gasten in onze Johanneskerk komen, krijgt de groep veel complimenten en dat is ook zeer terecht.

Daarom is er op zondag 2 oktober een feestelijke dienst met muzikale medewerking van het koor Top.nl uit Goor.

We nodigen u graag uit voor deze bijzondere dienst en willen u daarbij  vragen 1 bloem mee te nemen naar de kerk, zodat we er één mooie gezamenlijke schikking van maken. Deze krijgt dan een bijzondere plek in de dienst.

Ds T. Nieuwenhuis gaat in deze dienst voor.

Graag tot ziens!

okt
9
zo
Kerkdienst Mevr D. Beuving-Dannenbarg, Markelo
okt 9 @ 10:00 – 11:00
okt
16
zo
Kerkdienst Ds H. van der Wal, Velp
okt 16 @ 10:00 – 11:00
okt
23
zo
Kerkdienst, ds A. Wieringa, Lochem
okt 23 @ 10:00 – 11:00
okt
30
zo
Kerkdienst, ds Hans van der Wal
okt 30 @ 10:00 – 11:00

Zondag 30 oktober is er een bijzondere dienst rond 2 internationale studenten, William Sembring uit Indonesië en Annah Makau uit Kenia, die dat weekend gast zijn van onze kerkelijke gemeente. Voorganger is ds.Hans vd Wal.

 

nov
6
zo
Kerkdienst, ds T. Nieuwenhuis, den Ham
nov 6 @ 10:00 – 11:00
nov
13
zo
Kerkdienst Ds H. van der Wal, Velp
nov 13 @ 10:00 – 11:00
nov
20
zo
Kerkdienst Mevr D. Beuving-Dannenbarg, Markelo
nov 20 @ 10:00 – 11:00