Kunstmoment 2018, thema “Contrast in evenwicht”, met Hooglied. Alle foto’s ….

Archief, Bloemschikkingen 2018, Diverse activiteiten, kerkdiensten

Johanneskerk Diepenheim. Kunstmoment 2018 van  18 t/m 28 oktober.

Openingstijden: 11:00 tot 17:00 uur

In een vorig bericht hebben we al geschreven dat de Johanneskerk ook dit jaar weer een locatie is met Kunstmoment.  De kunstenares dit jaar is Jacky Howard uit Putten.

Zij heeft als thema voor haar werken het Bijbelboek Hooglied gekozen. Dit Bijbelse loflied op de liefde is zeker ook een loflied op de natuur. Bloeiende wijngaarden, tortelduifjes en bedden vol balsems spreken tot de verbeelding. Als liefdesbrief van de Eeuwige aan zijn volk en aan allen die Hem liefhebben, weerspiegelt het iets van verlangen tussen de aardse Bruid en de hemelse Bruidegom om elkaar te ontmoeten… wanneer zal Hij komen? Hooglied, een Bijbelboek vol contrast maar ook evenwicht. En dat vinden we in haar werken prachtig  terug.

Daarnaast is het een traditie dat de mensen van de bloemschikgroep weer oogst- en herfstschikkingen maken. Dit alles naar het thema van Kunstmoment voor 2018: “Contrast in evenwicht” en de werken van Jacky.  De dames en heren zijn al druk aan het voorbereiden.

In de Oogstdienst van zondag 21 oktober a.s. gaat “onze” kunstenares mevrouw Jacky Howard uit Putten voor. Ze zal een lezing over haar werk geven en samen met haar man tijdens de dienst een muzikaal intermezzo verzorgen. Daarnaast is er aandacht voor de oogst en de schikkingen. 

Op de laatste zondag van Kunstmoment gaat Ds M. Oskam-van Zwol uit De Bilt voor.

Veel vrijwilligers zijn weer bereid om in de kerk gasten te ontvangen en uitleg te geven.  

Ook de kunstenares zal geregeld aanwezig zijn.

De organisten zullen dagelijks tussen 14.00 en 15.00 uur orgelbespelingen verzorgen.

Het belooft weer een mooie tentoonstelling te worden, wij nodigen u graag uit voor één van de diensten en een bezoekje aan de Johanneskerk!

Alle foto's …