Kunstmoment in de Johanneskerk 2019

Ook dit jaar is de Johanneskerk weer een van de locaties van Kunstoment. Naast de gebruikelijke oogst- en herfststukken van de liturgisch bloemschikgroep hebben we weer een enthousiaste kunstenaar gevonden in de persoon van Gert Fris.

Gert Fris is kunstenaar en voormalig docent beeldende vakken, woonachtig in Enschede. De kunstenaar zegt over zichzelf:

Mijn hele leven maak ik kunst, eerst veel grafiek, later meer ruimtelijk werk, waaronder bronzen beelden. Een christen(-kunstenaar) is elke dag geïnspireerd door Gods geweldige schepping; een onuitputtelijke bron van vernieuwing.  Mijn werk is vooral in te delen in enkele thema’s: Zon, groeikracht, herhaling, redding. De Zon is bij mij de metafoor voor Jezus, die zei “Ik ben het licht voor de wereld”, en “ik ben de zon der gerechtigheid”. Christus staat, net als de echte zon, tussen God en ons in en straalt zijn licht over ons uit, wat wij weer mogen weerspiegelen in deze wereld. 
Weerspiegelen is ook het thema van dit Kunstmoment.

Gert is geboren 16 november 1951 in Zaandam,  kunstenaar en voormalig docent beeldende vakken en woont in Enschede. Zijn hele leven maakt hij al kunst. Eerst veel grafisch  en later meer ruimtelijk werk:  zoals bronzen beelden en draadfiguren. Zijn werk is vooral in te delen in enkele thema’s: zon, groeikracht, herhaling en redding. Hij wordt sterk geïnspireerd door God’s geweldige schepping.

De beelden zijn niet abstract maar ook niet direct toegankelijk door hun herkenbaarheid. Wanneer hij een beeld maakt van een wolk, geeft hij het als titel: “Achter Hem aan”. Hij verwijst naar de tocht van het volk Israël door de woestijn, met alles wat daarbij gebeurde. Ook ons leven kan soms een tocht door de woestijn zijn….

Klik op deze regel voor de biografie van Gert Fris…

Samen met de oogst- en bloemschikkingen  hopen we veel mooie verbeeldingen te kunnen laten zien, waar iedereen van kan genieten.

september 2, 2019