Oogstdienst, Oogstschikkingen en Kunstmoment 2020: een traditie doorbroken…

Het is al jaren een traditie dat we in de periode van de herfstvakantie oogstschikkingen en kunst hebben in de kerk. Op de eerste zondag is er dan de Oogst- /Kunstmoment dienst en de kerk is dan te bezichtigen. Tevens wordt er tijdens de openstellingen regelmatig het orgel bespeeld.

Door de corona-pandemie is het dit jaar allemaal anders. De traditie wordt doorbroken. Wel hopen we de dankdienst voor gewas en arbeid, de oogstdienst, te kunnen vieren op zondag 18 oktober a.s. De liturgisch bloemschikgroep verzorgt dan een oogstschikking en mevrouw  D. Beuving-Dannenbarg uit Markelo  zal in de dienst voorgaan. Er is geen kunst in de kerk. Kunstmoment is nu gepland in de periode 16 t/m 25 april 2021. Als Kunstmoment dan doorgaat willen we er, zo mogelijk, aan meedoen.

Dit jaar hadden we predikant / beeldend kunstenaar  Anne-Marie van der Wilt uit Lage Zwaluwe uitgenodigd. In deze corona-periode heeft zij een serie van 30 video’s op YouTube geplaatst met uitleg van haar werken. Ze vindt het jammer dat ze niet kan komen. Graag willen we deze video’s onder uw aandacht brengen. Haar video-serie heeft als titel: “KUNST ALS TROOST”.

Anne-Marie laat kunstwerken en moderne iconen zien die ze  afgelopen jaren heeft gemaakt en vertelt daarover. De kunstwerken zijn gebaseerd op Bijbelverhalen. De beeldmeditaties kunnen naast troost, en bemoediging ook inspireren tot verstilling en meditatie.

Je kunt je gratis abonneren op haar YOU TUBE Kanaal Anne-Marie van der Wilt

Zij wenst ons vrede en alle goeds! En hopelijk een behouden gezondheid!