Na 16 jaar gaat Ds. Braakman onze gemeente verlaten. Zijn dienstverband loopt tot 1 september aanstaande.

Op 10 juli was de laatste dienst waarin Ds. Braakman is voorgegaan. Hij wilde daar ook geen afscheidsdienst van maken. Dit hebben wij gerespecteerd en aan het einde van de dienst is er een dankwoord namens de kerkenraad uitgesproken aan Ds. Braakman.

De Kerkenraad heeft nu de taak om te onderzoeken wat er mogelijk is voor Diepenheim, we houden alle opties tegen het licht.

Tijdens de komende periode heeft onze naburige gemeente Markelo  toegezegd ondersteuning te bieden daar waar het nodig mag zijn.

In overleg met de kerkenraad van Markelo is daarop besloten om Ds. Nijhuis af te vaardigen als consulent naar Diepenheim. Wij zijn zeer dankbaar voor deze Markelose noaberhulp.

De taak van een consulent is het adviseren van de kerkenraad en het begeleiden bij het eventuele beroepingswerk. Het invullen van kerkdiensten of pastoraat behoren daar eigenlijk niet toe. Markelo is wel bereid daar waar mogelijk ondersteuning te bieden.

 

Tags:

Comments are closed

 

Direct naar ons YouTubekanaal

Aankomende activiteiten
aug
27
za
09:00 Fancyfair
Fancyfair
aug 27 @ 09:00 – 13:00
Fancyfair
Op zaterdag 27 augustus is het alweer de 26e Fancy Fair in de manege aan de Krommedijk 1. Was het vorig jaar spannend of we wel een opslag plaats konden vinden, dit is gelukkig gelukt[...]
sep
4
zo
10:00 Kerkdienst, Ds Andela, Denekamp
Kerkdienst, Ds Andela, Denekamp
sep 4 @ 10:00 – 11:00
Het was de bedoeling na deze dienst, waarin ds Braakman zou voorgaan, afscheid van het gezin Braakman genomen kon worden. Ds Braakman heeft aangegeven dat er geen openbaar afscheid komt.  
Archief