Na 16 jaar gaat Ds. Braakman onze gemeente verlaten. Zijn dienstverband loopt tot 1 september aanstaande.

Op 10 juli was de laatste dienst waarin Ds. Braakman is voorgegaan. Hij wilde daar ook geen afscheidsdienst van maken. Dit hebben wij gerespecteerd en aan het einde van de dienst is er een dankwoord namens de kerkenraad uitgesproken aan Ds. Braakman.

De Kerkenraad heeft nu de taak om te onderzoeken wat er mogelijk is voor Diepenheim, we houden alle opties tegen het licht.

Tijdens de komende periode heeft onze naburige gemeente Markelo  toegezegd ondersteuning te bieden daar waar het nodig mag zijn.

In overleg met de kerkenraad van Markelo is daarop besloten om Ds. Nijhuis af te vaardigen als consulent naar Diepenheim. Wij zijn zeer dankbaar voor deze Markelose noaberhulp.

De taak van een consulent is het adviseren van de kerkenraad en het begeleiden bij het eventuele beroepingswerk. Het invullen van kerkdiensten of pastoraat behoren daar eigenlijk niet toe. Markelo is wel bereid daar waar mogelijk ondersteuning te bieden.

Tags: