Zondag 11 juni 2017.

Uitleg over de liturgische bloemschikking bij de bevestiging van de ambtsdragers. De zes rode rozen in de liturgische schikking verbeelden de ambtsdragers. De rozen staan voor geheimhouding (sub rosa) van hetgeen wordt toevertrouwd. Rood is ook de kleur van de Geest die hen zal leiden. De flesjes, waar de rozen in staan, zijn omwikkelt met een lint, dat de onderlinge verbondenheid weergeeft. De veelkleurige kring symboliseert de gemeente, die wordt ondersteund door de dragende handen van God die de ambtsdragers zullen helpen in werk, weergegeven als 2 grote handvormige bladeren. De krans van klimop is het symbool van Gods trouw, maar ook dat wij trouw zijn aan God, die ons de weg wijst.

 

 

 

 

 

 

 

IMG_0857Schikking bij bevestiging en afscheid ambtsdragers op 3 januari 2016.

In de liturgische bloemschikking staan zes rode rozen die de vertrekkende en komende ambtsdragers voorstellen.

Deze rozen staan voor geheimhouding (sub Rosa) van hetgeen wordt toevertrouwd. Ze zijn geplaatst te midden van een kleurige bloemenring: de veelkleurige gemeente.

De boog is omwikkeld met klimop. Klimop is het symbool van Gods trouw, maar ook dat wij trouw zijn aan God die ons de weg wijst.

Bij de schikking liggen grote bladeren van de gatenplant. Deze symboliseren de handreiking die de ambtsdragers aan anderen gaan geven. De rode kleur van het kleed verwijst naar de Heilige Geest. Wij kunnen niet zonder de inspiratie van de Heilige Geest.

Bij de schikking ligt de Bijbel en een collectezak als verwijzing naar het werk van de ambtsdragers.

 

Schikking bij bevestiging diaken op 17 januari 2016.

IMG_0903In de liturgische bloemschikking staat een rode roos die de komende ambtsdrager voorstelt. Deze roos staat voor geheimhouding (sub Rosa) van hetgeen wordt toevertrouwd. Ze is geplaatst te midden van een kleurige bloemenring: de veelkleurige gemeente.
De boog is omwikkeld met klimop. Klimop is het symbool van Gods trouw, maar ook dat wij trouw zijn aan God die ons de weg wijst.
Bij de schikking ligt een groot blad van de vingerplant. Deze symboliseert de handreiking die de ambtsdrager aan ander gaat geven.
De rode kleur van het kleed verwijst naar de Heilige Geest. Wij kunnen niet zonder de inspiratie van de Heilige Geest.

Bij de schikking ligt de Bijbel en een collectezak als verwijzing naar het werk van de ambtsdrager.