Zondag 4 december 2e  advent  2022

Zondag 4 december 2e  advent  2022

In deze dienst gaat ds H.G. Teeuwen uit Borculo voor.

Het thema van de liturgische schikkingen in deze adventstijd is: Aan tafel!  Plek voor iedereen.

In deze adventstijd ligt de nadruk op Gods nabijheid.

De tafel is de basisgedachte voor de adventsschikkingen. De tafel waaraan iedereen genodigd wordt, mee mag doen, het leven kan vieren met ups en downs en waar God aanwezig is. In de lezingen gaat het over 4 vrouwen die verbonden zijn met de levenslijn in de geschiedenis van Jezus. Zij zijn mede dragers van de tafel. Per zondag gaat het verhaal over één van deze vrouwen. De tafel is vierkant, een verwijzing naar de eerste altaren in de tempel.

Elke week wordt er aan de tafel iets veranderd en toegevoegd.

Voor de tweede zondag is de lezing uit Ruth 4:15. Ruth gelooft in de bijzondere God van Israël en wil niet meer wonen in haar eigen land maar in het land van haar schoonmoeder. Ze krijgt de ruimte en wordt gezien. Ze blijkt zelfs met haar liefde meer waard dan duizend zonen.  Aan de schikking zijn naalden van de pijnboom toegevoegd als symbool van het verdriet van Ruth en Naomi. De korenaren symboliseren het broodhuis Bethlehem waar Ruth terecht komt.  De kleur paars in deze adventstijd geeft ingetogenheid weer.

 

Streaming kerkdiensten

 (Disclaimer: De redactie doet zijn best om alle activiteiten op de site te plaatsen, maar het is mogelijk dat een bericht of activiteit niet of onjuist is doorgegeven)