Zondag 7 mei, bijzondere gastspreker in de dienst

Op zondag 7 mei is er een bijzondere dienst, met als gastspreker Diepenheimer Rob Alink, die samen met zijn vrouw, deel uitmaken van het Veteranen Search Team. Dit team bestaat voor 85% uit veteranen van defensie en de overige 15% uit mensen van andere geüniformeerde beroepen.5 jaar geleden was er in de omgeving van Zeist een vermissing gaande, dit betrof Anne Faber. Bij deze vermissing was de politie aan het zoeken, maar aangezien het een erg groot gebied was, kwam er een verzoek vanuit de familie van Anne, of defensie zou kunnen helpen.
Een vriend van de familie, die veteraan is, heeft via zijn  contacten op sociaal media ook de vraag uitgezet bij mede veteranen. Hier werd massaal op gereageerd, waardoor er in korte tijd, een grote groep veteranen klaar stond om te helpen. De samenwerking met de politie verliep zo goed, dat de vraag kwam vanuit justitie, of er vaker een beroep kan worden gedaan op de groep mensen….ongeveer iets van 2 of 3 keer per jaar. Vanaf dat moment werd het Veteranen Search Team, afgekort het VST, opgericht. Nu, 5 jaar later, bestaat het VST uit ruim 2400 vrijwilligers uit heel Nederland, die bij een vermissing ingezet kunnen worden. Dit gebeurt nu meer dan 60 keer per jaar, waarbij
het VST een goede aanvulling is voor de politie. Dat beloofd een bijzondere dienst te worden en past zeer goed in de dagen van 4 mei na de jaarlijkse dodenherdenking, waarin ook zoveel vermissingen waren en nog steeds voorkomen.

Onderstaand zijn presentatie. Klik op onderstaande tekst voor een vergroting.

 

Streaming kerkdiensten

Agenda

Door een technisch probleem is het helaas niet mogelijk de hele agenda weer te geven.
Hieronder staan de geplande kerkdiensten, zondag's om 10:00 uur in de Johanneskerk: