Facebook nieuws

5O Jaar Kontakt én Molenaarshof

De oplettende lezer heeft het wellicht al wel zien staan op de voorkant van Kontakt, jaargang 50!

Dit jubileum willen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan, zoveel jaren al dat ons kerkelijk krantje gemaakt wordt, wat een verhalen zullen hier achter schuil gaan.

De familie Daalwijk is destijds begonnen, Frits Daalwijk kon zich nog zo voor de geest halen hoe het was, de hele familie moest helpen en de hele keuken lag vol met vellen papier, alles onder de inkt als er ergens iets fout was gegaan in het proces.

Zelf kan ik mij nog herinneren dat we een poosje een Jeugdkontakt hebben gemaakt, zat in het midden van het gewone Kontakt. Volgens mij was Arend Kranenberg destijds de initiatiefnemer, in ieder geval zaten we wel bij hem thuis Naar al die verhalen zijn wij op zoek, dus een vraag aan u allen, klim in de pen, of neem kontakt op met een van ons om uw verhaal te vertellen, of wellicht zijn er nog foto’s of andere mooie beelden.

Op zondag 7 oktober zullen we dit jubileum gaan vieren, zet deze dag alvast op uw kalender en laat ons weten als u iets over KONTAKT te vertellen heeft.

Bij het doorzoeken van het archief kwamen we erachter dat ook de Molenaarshof dit jaar jubileert, dus 2 feesten in een! Op 8 juni 1968 is de deur officieel geopend door burgemeester mr. M.J.A.S. Gerke, die daarvoor de sleutel kreeg aangeboden door de jongste leerlingen van de Zondagsschool, Minie Wes en Johan Bouwmeester. Daarvoor hadden we al een zgn. verenigingslokaal, maar deze was sterk verouderd en te klein, dus na een grondige voorbereiding en veel werk, uitgevoerd door het plaatselijke bouwbedrijf, geholpen door vrijwilligers, zoals we dat meestal doen in Diepenheim, kon op die bewuste zaterdag de opening plaats vinden en werd de naam ds. Molenaarshof (later veranderd in Molenaarshof) officieel. Deze naam is gekozen ter ere van ds. Molenaar, een dominee die veel voor Diepenheim heeft betekend, zoals bij velen van u nog bekend zal zijn, en ook maar liefst 47 jaar in Diepenheim op de kansel heeft gestaan. Nogmaals aan u de vraag of u mooie verhalen heeft over het maken van Kontakt, we weten inmiddels wie zich er veel voor heeft ingezet en n.a.v. onze vorige oproep hebben we al verhalen binnen gekregen, maar er kan natuurlijk altijd meer bij.
Dus als u nog iets moois/grappigs weet, laat het ons weten!

EN TOT 7 OKTOBER!

Bestuursvoorzitter Friesland Campina in Het Smalle Pad

Dit jaar is gekozen voor het thema "duurzaamheid, goed rentmeesterschap".

Voor de eerstvolgende avond van Het Smalle Pad, op donderdag 4 oktober, is de heer Frans Keurentjes uitgenodigd. Hij is voorzitter van het bestuur van Zuivel Coöperatie Friesland Campina U.A. én melkveehouder in Groningen.

Vanuit de christelijke ethiek wordt onder goed rentmeesterschap verstaan;
“ het beheren en met aandacht en liefde zorg dragen voor de gehele schepping, op een zodanige manier dat ook volgende generaties daar volop van kunnen genieten”.

De wereld verandert, ook op het gebied van de voedselproductie. Van de, na de oorlog ontstane massaproductie en industrialisatie van de landbouw, naar de wens van een duurzame voedselproductie met oog voor natuur, dier en samenleving. Dat vraagt om een enorme omslag in denken en handelen.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, wat houdt dat in de praktijk in? Hoe kijkt het bestuur van een grote coöperatie daar tegenaan en wat zijn soms persoonlijke drijfveren.
Beslissingen die worden genomen hebben grote gevolgen voor de dagelijkse praktijk op de boerderij. Aan de orde zal ook komen waar het wringt. Druk je elkaar van het “smalle pad”, of leren we gaandeweg samen op te lopen?

Een boeiende avond waarin het begrip rentmeesterschap weer van een andere kant wordt bekeken.

De avond begint om 20.00 uur in de Johanneskerk in Diepenheim
Locatie: Grotestraat 1

Iedereen is van harte welkom. Toegang gratis (vrije giften van harte welkom)

3 weeks ago