Meditatie en schikking 4e Advent

Meditatie van ds Ary Braakman is opgenomen in de Johanneskerk te Diepenheim. De kerk is versierd met een kerstboom en vele kerststukken die gemaakt zijn door de liturgische bloemschikgroep. Er is een toelichting op de schikking van deze 4 zondag van Advent. De lezing is uit Lucas 1, 26-38. Deze tekst wordt aan het eind van de dienst voorgelezen.
Helaas met de kerst geen diensten waar bezoekers bij kunnen zijn. De kerstnachtdienst en de dienst op kerstavond worden rechtstreeks gestreamd via dit youtube kanaal.

 

Klik op de foto voor alle andere Adventschikkingen

Voor deze vierde zondag is de fles bekleed met stro. Dit doet al denken aan de stal in de Kerstnacht.

Op deze vierde zondag is de lezing uit Lucas 1, 26-38.  Hierin wordt het verhaal van Maria gelezen. Een bijzonder verhaal waarin Maria bezocht wordt door een engel die haar zwangerschap aankondigt. De amaryllis bol met knop staat symbool voor de aankondiging: er is iets moois in aantocht voor de hele wereld, voor ieder persoonlijk. Ook de knoppen van de skimmia geven dit weer. De kleur paars in deze adventstijd symboliseert  ingetogenheid.

Streaming kerkdiensten

Aankomende activiteiten
mei
3
vr
2024
10:00 Koffieochtend, Molenaarshof
Koffieochtend, Molenaarshof
mei 3 @ 10:00 – 11:30
Koffieochtend, Molenaarshof
Vanochtend staat  om 10.00u de koffie/thee weer klaar in de Molenaarshof. Een gezellig, sociaal moment om even bij te praten en de orde van de dag te bespreken. Wanneer je alleen bent, of met z’n[...]
mei
5
zo
2024
10:00 Kerkdienst, ds J.D. Vedders-Dekker
Kerkdienst, ds J.D. Vedders-Dekker
mei 5 @ 10:00 – 11:00
Kerkdienst, ds J.D. Vedders-Dekker
Bevrijdingsdienst in de Johanneskerk Op 5 mei om 10.00 uur ben je van harte welkom in de Johanneskerk in Diepenheim. We vieren de vrede en vrijheid die we in Nederland al generaties kennen. Het thema[...]
mei
19
zo
2024
10:00 Kerkdienst, Pinksteren ds J.D. V...
Kerkdienst, Pinksteren ds J.D. V...
mei 19 @ 10:00 – 11:00
Kerkdienst, Pinksteren ds J.D. Vedders-Dekker
In deze Pinksterdienst gaat ds Rienke Vedders-Dekker voor en wordt medewerking verleend door het koor “In Between”  uit Goor.
 (Disclaimer: De redactie doet zijn best om alle activiteiten op de site te plaatsen, maar het is mogelijk dat een bericht of activiteit niet of onjuist is doorgegeven)