Kerkdiensten voor de komende periode

Hoe lang is het geleden dat er nog een kerkdienst in onze mooie Johanneskerk heeft plaatsgehad waarbij de gemeente aanwezig was? Ik heb even teruggebladerd in mijn agenda en kom tot de ontdekking dat het ergens in november van het afgelopen jaar (2020) moet zijn geweest. Sindsdien vinden er eigenlijk uitsluitend online kerkdiensten plaats die u op de zondagochtend live via internet kunt bekijken of later in de week. Voor de videomeditaties geldt hetzelfde. Het is natuurlijk verheugend dat deze diensten een veel groter bereik hebben dan op een zondagmorgen als er wel een eredienst plaatsvindt. Het gebeurt regelmatig dat het aantal virtuele gasten richting de 100 kruipt. Maar het is toch anders. Niet alleen voor mij, als voorganger, maar zeker ook voor u, als gemeenteleden die zo graag naar de kerk komen. Van steeds meer mensen krijgen we vragen, zoals wanneer “we weer kunnen beginnen.”

De Kerkenraad heeft in de afgelopen tijd regelmatig en diepgaand van gedachten hierover gewisseld en naar ons idee hebben we alle ‘voors’ en ‘tegens’ afgewogen. Daaruit komt steeds naar voren dat we het nog niet verantwoord vinden om weer gewoon diensten te houden.

De belangrijkste reden is dat we het nog niet verantwoord vinden. Weliswaar is het merendeel van onze reguliere kerkgangers inmiddels gevaccineerd – velen hebben ook al hun tweede prik gehad –, maar dit betekent niet dat er geen risico’s meer zouden kleven aan het houden van een ‘live’ kerkdienst. Wie is ingeënt, is weliswaar voor zichzelf zo goed als immuun voor het virus, maar kan het nog steeds doorgeven aan een ander. Dat risico willen wij als Kerkenraad niet nemen.

Daarom ziet u in het overzicht van onze diensten wederom de inmiddels vertrouwde afwisseling van livestream en videomontage. Het is niet anders!

Laten we hopen en bidden dat we elkaar op de eerste zondag van juli weer live mogen ontmoeten bij de Openluchtdienst in het Sterrebos.

Namens de Kerkenraad, ds. Braakman

Zie voor onze kerkdiensten de agenda op deze website!  Hierin kan vermeld staan of het een streamdienst, video-dienst of weer een “normale” kerkdienst wordt, mits het natuurlijk tijdig doorgegeven wordt aan de redactie van de website……

Let op! Er kunnen op het laatste moment nog wijzigingen optreden.

 

Streaming kerkdiensten

Aankomende activiteiten
mei
5
zo
2024
10:00 Kerkdienst, ds J.D. Vedders-Dekker
Kerkdienst, ds J.D. Vedders-Dekker
mei 5 @ 10:00 – 11:00
Kerkdienst, ds J.D. Vedders-Dekker
Bevrijdingsdienst in de Johanneskerk Op 5 mei om 10.00 uur ben je van harte welkom in de Johanneskerk in Diepenheim. We vieren de vrede en vrijheid die we in Nederland al generaties kennen. Het thema[...]
mei
19
zo
2024
10:00 Kerkdienst, Pinksteren ds J.D. V...
Kerkdienst, Pinksteren ds J.D. V...
mei 19 @ 10:00 – 11:00
Kerkdienst, Pinksteren ds J.D. Vedders-Dekker
In deze Pinksterdienst gaat ds Rienke Vedders-Dekker voor en wordt medewerking verleend door het koor “In Between”  uit Goor.
 (Disclaimer: De redactie doet zijn best om alle activiteiten op de site te plaatsen, maar het is mogelijk dat een bericht of activiteit niet of onjuist is doorgegeven)