Bloemschikking 3 en 17 januari 2016

IMG_0857Schikking bij bevestiging en afscheid ambtsdragers op 3 januari 2016.

In de liturgische bloemschikking staan zes rode rozen die de vertrekkende en komende ambtsdragers voorstellen.

Deze rozen staan voor geheimhouding (sub Rosa) van hetgeen wordt toevertrouwd. Ze zijn geplaatst te midden van een kleurige bloemenring: de veelkleurige gemeente.

De  boog is omwikkeld met klimop. Klimop is het symbool van Gods trouw, maar ook dat wij trouw zijn aan God die ons de weg wijst.

Bij de schikking  liggen grote bladeren van de gatenplant. Deze symboliseren de handreiking die de ambtsdragers aan anderen gaan geven. De rode kleur van het kleed verwijst naar de Heilige Geest. Wij kunnen niet zonder de inspiratie van de Heilige Geest. 

Bij de schikking ligt de Bijbel en een collectezak als verwijzing naar het werk van de ambtsdragers.

 

Schikking bij bevestiging diaken op 17 januari 2016.

 IMG_0903In de liturgische bloemschikking staat een rode roos die de  komende ambtsdrager voorstelt. Deze roos staat voor geheimhouding (sub Rosa) van hetgeen wordt toevertrouwd.  Ze is geplaatst te midden van een kleurige bloemenring: de veelkleurige gemeente.
De  boog is omwikkeld met klimop. Klimop is het symbool van Gods trouw, maar ook dat wij trouw zijn aan God die ons de weg wijst.
Bij de schikking  ligt een groot blad van de vingerplant. Deze symboliseert de handreiking die de ambtsdrager aan ander gaat geven.
De rode kleur van het kleed verwijst naar de Heilige Geest. Wij kunnen niet zonder de inspiratie van de Heilige Geest.

Bij de schikking ligt de Bijbel en een collectezak als verwijzing naar het werk van de ambtsdrager.

 

januari 2, 2016

Tags: