Zondag 3 december  1e  advent  2017  Op deze eerste adventszondag is een schikking gemaakt naar de beginregel van een bekend kerstlied: Hoe zal ik u ontvangen. We zijn in verwachting van de komst van Jezus. Dit wordt verbeeldt door de witte rozen. De takken van de brem drukken de verwachting uit. Ontvankelijk zijn, vraagt een open houding, onbevreesd voor een nieuw leven. De stronken verbeelden de aarde die als het ware op slot zit. De hyacinten echter geven hoop, als je volhoudt en het vertrouwen hebt, kom je eruit. De bloembol die een opening heeft gevonden om tot bloei te komen. Zo mogen we ons open stellen om de Messias te verwachten. De brandende kaars wil zeggen dat we telkens waakzaam moeten zijn. Onder de schikking ligt een jute doek en een paars doek. Jute geeft soberheid en de aarde weer. De paarse kleur van het doek en de bloemen staat voor: ingetogenheid, tot inkeer komen en is een teken van voorbereiding op de komst van de Verlosser.
Zondag 10 december  2e  advent  2017. Op deze tweede adventszondag is een schikking gemaakt naar aanleiding van de lezing uit Jesaja 40:1-5. Nadat het volk Israël was afgedwaald van God, hoort Jesaja een stem die roept: Maak in de woestijn een weg voor de Heer. Maak de weg vrij voor onze God. Alleen God kan komen om  het volk weer te helpen.We laten dit gedeelte in de schikking terug komen. Een weg die onbegaanbaar is geworden,  wordt  weer vlak. De amaryllis in het midden verbeeldt de stem die roept in de woestijn: “Maak recht de weg des Heren. Laat ruig land vlak worden”.

Onder de schikking ligt een jute doek en een paars doek. Jute geeft soberheid en de aarde weer. De paarse kleur van het doek  staat voor: ingetogenheid, tot inkeer komen is een teken van voorbereiding op de komst van de Verlosser.

 
 
 
 

Klik op deze regel van de foto’s van de kerstversieringen 2017