Foto’s Kunstmoment 2022

Veertigdagentijd, Pasen en Kunstmoment 2022

De periode naar Pasen, de Veertigdagentijd, ligt weer achter ons. Wekelijks en in de Stille week hebben we nieuwe /aangepaste schikkingen  gezien met als hoogtepunt de Paasschikking. Vanaf Palmzondag tot en met Kunstmoment was er in de Johanneskerk een tentoonstelling van moderne Kruiswegstaties uitgevoerd door middel van schilderijen van Maria Barmentlo en bijbehorende bronzen sculpturen van Janneke van de Kaa.  Met Palmpasen, de stille week en Pasen hebben we in de diensten telkens stilgestaan bij één of meer staties.

Tijdens Kunstmoment hebben we in Diepenheim kunnen genieten van een grote verscheidenheid aan kunst. Bij locatie Johanneskerk waren er, naast de staties, in en om de kerk  prachtige voorjaarsschikkingen van de dames van de bloemschikgroep. Het was een hele uitdaging om 2 weken achtereen de schikkingen mooi te houden. Bijna dagelijks kwamen de dames langs om  de schikkingen te verzorgen en bloemen te verversen. Ook de tuin rondom de kerk lag er prima verzorgd bij!  Een groot compliment!

Tijdens de openstelling was er Passiemuziek te horen van J.S. Bach en zorgden de organisten voor orgelbespelingen.

Met grote dank aan de kunstenaars, de liturgische bloemschikgroep, predikant, kerkwachten, organisten, kosters en alle anderen die meegeholpen hebben dit alles mogelijk te maken!

Een bezoeker vatte het geheel mooi samen:  “Al met al mooie ingetogen bloemstukken passend bij mooie kunst en muziek!”

Als u op deze regel klikt, komt u op een pagina met alle informatie over de kunstenaars.

Hieronder vindt u, in een foto-galerij,  foto’s van dit evenement. Door op een foto te klikken krijgt u een vergroting en eventueel een dia-presentatie.