Schikking 4e zondag 40-dagentijd

Deze zondag, 19 maart 2023, is het de 4e zondag in de 40-dagentijd en (hopelijk) de laatste zondag dat de kerkdienst in de Molenaarshof moet worden gehouden. Vanaf volgende week zijn de diensten weer normaal in de Johanneskerk.

Ook voor deze zondag is er een schikking gemaakt: De lezing komt uit: Johannes 9. Op sabbat wordt een blinde man genezen door Jezus. De mensen in zijn omgeving willen dit niet geloven en vragen hem wat hijzelf ervan denkt. De man antwoordt: “Hij is een profeet. Wat vreemd dat u niet begrijpt waar Hij vandaan komt, terwijl Hij mijn ogen geopend heeft.’’ De mensen willen nog steeds niet inzien dat de genezing Gods werk is.

De schikking bestaat uit een oog om het zien te verduidelijken. De ellipsvorm is gemaakt van stevige takken met katjes. Rond de ellipsvorm zijn takken van de kronkelhazelaar gebonden en in het midden is de pupil geplaatst van aangeregen hyacint bloemetjes.

 

Alle foto’s en teksten….

 

Direct naar ons YouTubekanaal

Aankomende activiteiten
okt
1
zo
10:00 Kerkdienst, Ds H.J. Vedders-Dekk...
Kerkdienst, Ds H.J. Vedders-Dekk...
okt 1 @ 10:00 – 11:00
Kerkdienst, Ds H.J. Vedders-Dekker Startzondag
Startzondag 1 oktober 2023 Op zondag 1 oktober willen wij de startzondag organiseren met het thema ‘Ga mee’, waarbij we diverse nieuwe winteractiviteiten onder de aandacht willen brengen. -Op woensdagochtend een koffieochtend in de Molenaarshof.[...]
okt
24
di
10:00 Dienst WoZoCo, ds Rienke Vedders
Dienst WoZoCo, ds Rienke Vedders
okt 24 @ 10:00 – 11:00
Dinsdagmorgen 24 oktober houden we een ochtenddienst in de Wozoco om 10.00 uur. Voorganger zal zijn onze eigen predikant mw. Rienke Vedders-Dekker. Iedereen is van harte welkom. Onder het genot van koffie of thee is[...]
nov
5
zo
10:00 Kerkdienst, dhr F. Scholten, Enter
Kerkdienst, dhr F. Scholten, Enter
nov 5 @ 10:00 – 11:00
In deze dienst gaat dhr F.Scholten uit Enter voor.