“Sterke Vrouwen”

Zelf een dienst samenstellen, zonder een “echte” dominee?
Kunnen we dat wel? Deze vraag hadden we ons al een poos geleden gesteld, door corona is het een en ander uitgesteld, maar nu wordt het dan toch werkelijkheid.

Tijdens de voorbereidingen blijkt dat er veel vrouwen zijn geweest die in de geschiedenis, recent en langer geleden een cruciale rol hebben gespeeld. En waarom ook niet, wij zijn gewend in onze cultuur dat vrouwen gelijkwaardig zijn aan mannen, tenminste meestal is dat zo.

In sommige religie’s, ook in Nederlandse is dat anders en ook bij de andere culturen die in Nederland zijn komen wonen is het nogal eens anders gesteld met de positie van de vrouw in een gezin en samenleving.

In deze vooraf opgenomen video-dienst kunt u zien of het ons is gelukt om er een inspirerend geheel van te maken. Het heeft onszelf wel geïnspireerd om te lezen, liederen te zoeken en na te denken over “Sterke vrouwen”.
Ook was het fijn om weer eens met een klein groepje samen te komen en te overleggen en een dienst op te nemen: wat missen we elkaar toch!.

Zondag 9 mei vanaf 10.00 uur kunt u de video bekijken op ons YouTube kanaal.

Groet Christine, Dianne, Heleen, Inge, Yvonne en Joke

Video themadienst "Sterke Vrouwen

 

 

Categories:

Tags:

Comments are closed

 

Direct naar ons YouTubekanaal

Aankomende activiteiten
okt
2
zo
10:00 Feestelijke kerkdienst, ds T. Ni...
Feestelijke kerkdienst, ds T. Ni...
okt 2 @ 10:00 – 11:00
Feestelijke kerkdienst, ds T. Nieuwenhuis, Den Ham
25 JAAR LITURGISCH BLOEMSCHIKKEN Op zondag 2 oktober a.s. vieren we dat we al 25 jaar kunnen genieten van bloemstukken gemaakt door een unieke groep enthousiaste mensen. Het begon allemaal in 1997. Voor deze tijd[...]
okt
30
zo
10:00 Kerkdienst, ds Hans van der Wal
Kerkdienst, ds Hans van der Wal
okt 30 @ 10:00 – 11:00
Zondag 30 oktober is er een bijzondere dienst rond 2 internationale studenten, William Sembring uit Indonesië en Annah Makau uit Kenia, die dat weekend gast zijn van onze kerkelijke gemeente. Voorganger is ds.Hans vd Wal.[...]
Archief