Kruisweg Hofkerk Goor – 9 maart – 20 april

Archief, Diverse activiteiten

Maandenlang hebben ze er aan gewerkt, mensen van binnen en van buiten de kerk. Veertien kunstenaars (amateur en professioneel) uit Hof van Twente legden hun ziel en zaligheid in het maken van een Kruisweg in 14 staties.

Schilderijen, keramiek en installaties van verschillende materialen verbeelden het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Soms realistisch en dan weer abstract en met van elke kunstenaar een eigen interpretatie van het Paasevangelie volgens Lucas. Het woord staties betekent overigens ‘afbeelding & plek’ om bij stil te staan en de Hofkerk is daarvoor een uitgelezen plek.

De makers van de 14 staties zijn Rob Flink, Carolien Smit, Joke Holtrust, Fija Ossewaarde, Anneke Schutte, Lies De Vries, Miep Stam, Truus Kiezebrink, Janneke Bakker, Maja Ouwerkerk, Enny Meerwaldt, Yvonne Otten, Willemien Roodhorst en Jeanette Spoelder.

Korte meditatieve teksten verbinden de verschillende werken. De bezoeker wordt uitgenodigd om tijdens een rondgang door de Hofkerk bij de beelden zijn of haar eigen betekenis te geven aan dit bijzondere Bijbelverhaal.

Deze bijzondere expositie wordt geopend op vrijdag 8 maart vanaf 16.00 uur. Er is dan volop gelegenheid is om de gemaakte werken te zien, te overdenken en eventueel te bespreken met elkaar en met de 14 makers.

De Kruisweg is daarna te zien van zaterdag 9 maart t/m zaterdag 20 april op de volgende tijden:

  • donderdag                               10.00 – 11.30 uur
  • donderdag  t/m zaterdag          13.30 –  16.30 uur
  • zondag                                    11.30 – 16.30 uur

Bij de ingang is een catalogus te koop voor € 2,- en er is gelegenheid voor een vrije gift om de kosten van deze expositie te dekken.

Adres Hofkerk/Kokkenkamp: Diepenheimsweg 2, Goor > zie ook www.hofkerkgoor.nl

Wilt u meer informatie over deze expositie en/of wilt u de initiatiefnemer spreken? Neem dan contact op met Ds Wim de Jong; tel 0547-388647 of bgg 06-48550725 of evt via mail  wim.dejong@hetnet.nl

Als u op een onderstaande foto klikt, krijgt u een vergroting en dia-show.