Hieronder vindt u een overzicht van de activiteiten van de komende periode

Wanneer u met de muis naar het onderwerp gaat,  krijgt u meer informatie over het onderwerp. Bij de agenda kunt u kiezen voor  een dag, weekoverzicht of maandoverzicht. Verder kunt u  filteren op een bepaald onderwerp via de “tags”. (links boven de agenda).  Klik 1 of meer tags aan om te filteren.  Eventueel kunt u ook met een muisklik de activiteit toevoegen aan uw eigen (digitale) agenda.

feb
9
zo
Kerkdienst, Ds A.F.U. Braakman
feb 9 @ 10:00 – 11:00
feb
13
do
Uit de lezingencyclus “Het Smalle Pad”  thema “Waardig ouder worden” @ Johanneskerk
feb 13 @ 20:00 – 22:00

Donderdag 13 februari komt mevrouw Manon Vanderka naar Diepenheim om bij Het Smalle Pad te vertellen over “waardig ouder worden”.

Mevrouw Vanderka is directeur van het KBO-NCOB, de grootste ouderenorganisatie van Nederland.  In 2016/2017 werd samen met omroep MAX en politieke partijen, het manifest “Waardig ouder worden” ontwikkeld. 10 voorstellen om anders om te gaan met ouderen en ouder worden. In tegenstelling tot veel andere culturen wordt in de onze, ouderdom steeds minder gewaardeerd. Zorg voor ouderen, respect voor wie zij zijn en wat zij gedaan hebben is niet meer vanzelf sprekend. Dit roept vragen op als: Wat ben je als oudere nog “waard” in deze maatschappij, ? Doe je er nog toe. Wordt je nog gewaardeerd om je levenservaring, je wijze oordeel, advies of hulp. Of voel je je afgeschreven en alleen nog maar gezien een als kosten – of lastpost.  Zo zullen er aan de andere kant ook ouderen zijn die hun leven als voltooid zien, geen wensen of ambities meer hebben. Het zo goed vinden. Hoe gaan wij als maatschappij daar mee om?  Wij geloven en weten, dat ieder mens en dus ook de oudere uniek en waardevol is. Onderdeel van de schepping. Ieder met zijn/haar eigen verhaal en rol in het leven. Mevrouw Vanderka zal in het eerste deel van de avond haar verhaal doen. Na de koffiepauze is er volop gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar  in gesprek te gaan.

Er wordt geen entree gevraagd. Een vrije gift wordt echter erg gewaardeerd.

De avond begint om 20.00 uur en duurt tot ca. 22.00 uur.

Locatie: Johanneskerk Diepenheim, Grotestraat 1, Diepenheim

feb
16
zo
Kerkdienst, ds. J.A.D. van der Boon, Hummelo
feb 16 @ 10:00 – 11:00
IN DOORS chamber music festival – het jongste kamermuziekfestival van Nederland! @ Johanneskerk Diepenheim
feb 16 @ 16:00 – 17:00
IN DOORS chamber music festival – het jongste kamermuziekfestival van Nederland! @ Johanneskerk Diepenheim

Een festivalweekend gevuld met klassieke muziek in alle vormen, gespeeld door 60 jonge musici. Van 14 tot 16 februari 2020 zal Diepenheim een podium bieden aan het gloednieuwe kamermuziekfestival IN DOORS.

Het festival bestaat uit drie avondvoorstellingen, een besloten kindervoorstelling en twee Muziek Momenten.

Vrijdagavond om 20.00 uur zullen de sprookjes die diezelfde dag op de basisschool muzikaal vertolkt zijn, toegankelijk zijn voor iedereen.

Zaterdagmiddag 15 februari van 14.00/16.00 uur en zondagmiddag 16 februari van 13.00/15.00 uur is er het Muziek Moment. Op 8 verschillende locaties in Diepenheim wordt kamermuziek gemaakt: Je kunt met een kaartje je eigen route uitstippelen langs je 4 favoriete ensembles.

Zaterdagavond om 20.00 vind in Herberg de Pol het concert ‘Nederlands Toptalent’ plaats.

De 4 jonge toptalenten Ramon van Engelenhoven (piano), Laetitia Gerards (zang), Emma Roijackers (viool) en Tom Feltgen (cello) spelen hier  een gevarieerd programma.

Zondag om 16.00 uur in de Johanneskerk sluit het festival met ‘Twents Talent’: zo’n vijf kwartier gevuld met muziek gemaakt door  jonge musici van eigen bodem! Deze conservatorium studenten zijn: Sietske Veldkamp (klarinet), Simon Velthuis (cello), Sebastiaan Haverkate (trompet) samen met Louis ten Vregelaar (orgel) en Isabelle Haverkort (dwarsfluit). Vincent Pollemans zal het IN DOORS string ensemble dirigeren.

Kijk op onze website  www.indoors-chambermusicfestival.nl  voor alle informatie! Wij hebben er zin in en ontmoeten u graag in Diepenheim!

Door Lotte Grotholt (Artistiek Leider) en  Isabelle Haverkort  (PR-management en programmeur IN DOORS)

Kaarten: 10 euro per stuk

Kinderen t/m 12 jaar gratis

Te bestellen via:

Via https://www.indoors-chambermusicfestival.nl

feb
23
zo
Oogstdienst/Kerkdienst, mw. D. Beuving-Dannenbarg, Markelo
feb 23 @ 10:00 – 11:00
Oogstdienst/Kerkdienst, mw. D. Beuving-Dannenbarg, Markelo

Nb Kunstmoment gaat in  2020 niet door i.v.m. de Corona-crisis. Deze is nu gepland voor april 2021. zie ook ons bericht hierover

Wel zal er in deze dienst aandacht geschonken worden aan onze dankbaarheid voor de oogst van dit jaar. zie ons bericht over de oogsdienst van dit jaar

mrt
1
zo
Kerkdienst, Ds A.F.U. Braakman
mrt 1 @ 10:00 – 11:00
mrt
6
vr
Wereldsgebedsdag
mrt 6 @ 19:00 – 20:00
Wereldsgebedsdag

Het thema is Sta op en Ga.
Op 6 maart 2020 om 19.00 uur wordt onze
jaarlijkse Wereldgebedsdag gehouden in de
R. K. kerk van Hengevelde.
Op deze dag wordt in 170 landen een gebedsdienst gehouden.
Dit jaar is de liturgie samengesteld door Zimbabwe.
De werkgroep van Hengevelde, Goor en
Diepenheim hebben hier de avond voorbereid.
Noteer deze datum en ga.
Namens de werkgroep Dini Olijdam en
Erna Luttikhedde

mrt
8
zo
Kerkdienst, Ds. T. Nieuwenhuis, Den Ham
mrt 8 @ 10:00 – 11:00
mrt
15
zo
Geen kerkdienst, i.v.m Corona-virus
mrt 15 @ 10:00 – 11:00

Beste mensen, zojuist heeft de Kerkenraad van de Johanneskerk Diepenheim besloten om de komende 3 zondag (tot en met 31 maart) de kerk gesloten te houden en GEEN kerkdienst te laten plaatsvinden.

Voor nadere informatie kunt u bij mij terecht.

Ary Braakman

mrt
22
zo
Geen kerkdienst, i.v.m Corona-virus
mrt 22 @ 10:00 – 11:00

Beste mensen, zojuist heeft de Kerkenraad van de Johanneskerk Diepenheim besloten om de komende 3 zondag (tot en met 31 maart) de kerk gesloten te houden en GEEN kerkdienst te laten plaatsvinden.

Voor nadere informatie kunt u bij mij terecht.

Ary Braakman

error: Content is protected !!