Hieronder vindt u een overzicht van de activiteiten van de komende periode

Wanneer u met de muis naar het onderwerp gaat,  krijgt u meer informatie over het onderwerp. Bij de agenda kunt u kiezen voor  een dag, weekoverzicht of maandoverzicht. Verder kunt u  filteren op een bepaald onderwerp via de “tags”. (links boven de agenda).  Klik 1 of meer tags aan om te filteren.  Eventueel kunt u ook met een muisklik de activiteit toevoegen aan uw eigen (digitale) agenda.

okt
13
zo
Kerkdienst, Startzondag met Ds A.F.U. Braakman
okt 13 @ 10:00 – 14:30
Kerkdienst, Startzondag met Ds A.F.U. Braakman

Zondag 13 oktober organiseren we de jaarlijkse startzondag met dit jaar als thema “dienstbaarheid”. Voorganger is ds. A. Braakman.

Een dienst anders dan anders, waarin de nadruk komt te liggen op “de werkers uit het veld”.

Dienstbaar zijn wat betekent dat?  Is dat je talenten en eigenschappen inzetten voor hulp aan anderen of is het meer dan dat? Hebben we nog wel voldoende oog voor de persoonlijke en maatschappelijke waarde van dienstbaarheid?

Wat beweegt hun, wat is hun motivatie, wat maken ze mee.

Omdat het werk in o.a. de zorg dag en nacht doorgaat, zijn Marijke Kistemaker (TMZ) en Lianne Heutinck (Carint) vooraf geïnterviewd. Dit interview wordt tijdens de dienst in de kerk getoond.

Henk van Huisstede geeft een impressie van zijn vrijwilligerswerk bij Stichting Aveleijn en Chris Koens wordt tijdens de dienst geïnterviewd over zijn werk.

Dit alles gerelateerd aan de vraag: “Ben ik mijn broeders hoeder?”. De gelijkenis van de Barmhartige Samaritaan en de opdracht om te waken over de tuin van Eden (onze wereld) en deze te bewerken.

Dienstbaarheid wordt vaak op één lijn gesteld met onderdanigheid of ondergeschiktheid en dat wordt in deze tijd helaas niet erg gewaardeerd. Maar dienstbaarheid is meer “je in dienst stellen van, zorgen voor”. En dat kun je alleen doen als je zelf sterk staat en genoeg te geven hebt. Je doet het dus vanuit je kracht! Iets om trots op te zijn en vooral iets waar we met zijn allen wel wat meer waardering voor mogen tonen.

In deze dienst gaan we daar verder op in met passende teksten, mooie liederen.

Zoals gebruikelijk bij de startzondag is er niet alleen koffie/thee na afloop van de dienst in de Molenaarshof, maar sluiten we de ochtend daar af met een lunch voor iedereen. Én de film van de laatste Fancyfair wordt nog vertoond!

De dienst begint om 10.00 uur in de Johanneskerk.

Je bent van harte welkom.